Arkitektritade hus utan begränsningar

Längtar du också efter att bo i ett hem där du fått sätta din egen prägel på detaljerna, stora som små? Då är du inte ensam. Allt fler upptäcker fördelarna och den värld av möjligheter som tillkommer när man väljer att bygga ett arkitektritat hus från grunden.  Men hur går det till? Och vad är värt att tänka på innan man sätter igång? Här kan du läsa mer om vår process och om den höga standarden som präglar vårt arbete.

Att bygga med oss

Att bygga sitt alldeles egna drömhus är oftast den största och mest betydelsefulla affären man gör i sitt liv. Och då är det viktigt att allt känns tryggt och att resultatet blir precis så bra som man tänkt sig.  Därför är vi extra lyhörda för dina önskemål och finns alltid nära till hands för att rådslå och stötta dig längs hela vägen – från ritning till ett färdigt hus. 

Att starta ett eget byggprojekt kan först verka lite komplicerat, men i själva verket är det en väldigt säker och enkel process. Och framförallt rolig, eftersom du själv är högst delaktig i varje steg. Men med friheten som kommer med att bygga helt i lösvirke följer även en rad besult som inför varje etapp måste tas. Ett lyckat projekt kräver därför tydlig kommunikation, stark projektledning och stort ett engagemang – något som vi på Rejnäsvillan har mer än gott om.  

Med över 65 år i branschen och omkring 1000 färdigställda bostäder har vi utvecklat och förfinat våra modeller och arbetsprocesser.  Idag har vi ett brett nätverk av prisbelönta arkitekter, betrodda snickare och ledande leverantörer vilket gör oss till en flexibel helhetspartner när det kommer till att arbeta med olika material och byggtekniker. För vi monterar inte hus. Vi konstruerar och bygger unika hem där du kommer vilja bo och leva – länge.

Att köpa ett hus med oss

Steg 1. Uppdrag och underlag
För att undvika vanliga fallgropar är vi gärna ditt bollplank redan tidigt i processen. I ett första möte med en av våra husutvecklare ringar vi in projektet och tar fram relevant underlag och dokumentation. Inför mötet kan du även skicka över eventuellt ritningsunderlag och projektbeskrivning. Känns det svårt hjälper våra arkitekter dig att ge form till dina tankar och idéer.

Steg 2. Genomgång av offert
Utifrån underlaget tar vi fram en kostnadsuppskattning för hela projektet. För att undvika överraskande tillägg eftersträvar vi alltid att ha så kompletta och transparenta offerter som möjligt. Önskar du speciella materialval eller byggvaror kontrollerar vi även tillgång och kostnader för dessa i förväg. När offerten är sammanställd presenterar vi projektet och går igenom samtliga poster. Här kan du fritt lägga till, ta bort eller få hjälp med att göra alternativa val som är mer kostnadseffektiva.

Steg 3. Författa och signera avtal
Givet dina önskemål justerar vi offerten och tar fram ett avtal för totalentreprenad. När vi signerat avtalet förbinder vi oss till att konstruera och leverera ert huspaket enligt de framtagna ritningarna och de fastställda specifikationerna. För en större trygghet och ett mer anpassat och detaljerat regelverk är våra kontrakt alltid utformade enligt ABS18.

Steg 4. Bygglov och projektering
Om du inte redan ansökt om bygglov är det nu dags att göra detta. Behöver ritningarna göras om till bygglovshandlingar finns våra arkitekter alltid till hands. Vi kan även hjälpa dig med samtlig dokumentation som krävs för att kommunen ska godkänna ett startbesked. I denna fas lägger vi även upp en tidsplan med etapper för bygget samt bokar in de kompetenser som kommer krävas.

Lär dig mer om byggprocessen

När alla formaliteter som upphandlingen, bygglovet och utsättningen är godkända påbörjas själva byggprocessen. Det kan därför vara bra att du redan nu läser på om hur det går till när vi ska bygga ert hus tillsammans. Eftersom varje ritning är unik och varje tomt har egna förutsättningar ska detta betraktas som en generell och förenklad beskrivning av byggprocessens olika faser.

Hantverk och kvalitet rakt igenom

Yttervägg

Vi bygger våra ytterväggar i lösvirke med 220 mm stomvirke –  helt enligt hållfasthetsklass C24. Ytskiktet är valfritt där du kan välja allt från träbeklädnad, skivmaterial eller puts. Standardutförandet är en grundmålad träpanel i valfri kulör, där utegips monterats mot stommen för ett beständigt väderskydd och ökad stomstabilitet. Hela konstruktionen täthetsprovas och lämnas med ett godkänt protokoll. Bakom gipsen monteras OSB-skivor invändigt vilket ger väggen extra stomstabilitet och bra bärighet när ni vill hänga upp saker i den.

Yttertak

Ryggåstak, platt tak eller ett varför inte ett klassiskt sadeltak? För att ta fram den optimala konstruktionen projekterar vi varje tak för sig. Det innebär att vi utan begränsningar kan hantera alla typer av takstolar. Våra yttertak levereras med betongtakpannor som standard, men vi bygger gärna bandtäckta plåttak, platta papptak eller gröna sedumtak. Takstolarna är prefabricerade och täcks med råspont för en extra stabil och gedigen konstruktion.

Mellanbjälklag

Precis som yttertaken tas konstruktioner för mellanbjälklag fram för att vara projektspecifika.

Vid stora spännvidder används stålkonstruktioner vid behov. För att få till helt släta och fina undertak fälls balksystemet in och döljs helt i mellanbjälklaget. Samtliga mellanbjälklag är fullisolerade för en bättre och mer trivsam ljudkomfort.

Innervägg

Vi bygger gärna robusta konstruktioner och våra innerväggar är inget undantag. Till dessa använder vi 45X95-reglar vilket innebär att samtliga av husets väggar håller samma klassificering som en bärande vägg. Precis som med ytterväggarna byggs även innerväggarna med dubbla skivor, gips och OSB. Dessutom fullisoleras alla väggar för en bättre ljudkomfort.

Om- och tillbyggnation – ROT

Sugen på att utöka boytan? Eller har ni kanske hittat ett hus i drömläge som tyvärr är för litet för er familjesituation? Vi behandlar om- eller tillbyggnationer med samma omtanke och entusiasm som våra projekt inom nyproduktion. Och eftersom vi uteslutande arbetar i lösvirke har vi både kunskapen och stordriften att erbjuda unika och svårslagna lösningar. Behöver ni hjälp med skisser kan våra arkitekter hjälpa till med ritningar och bygglovshandlingar.

Garage och carports

Enkel- eller dubbelport? Eller varför inte ett garage med inredd övervåning för kontor, generationsboende eller relaxavdelning? Var gränserna går för vad ett garage kan vara och inte vara är helt upp till dig. För vi bygger våra garage på precis samma sätt som vi bygger våra hus – robusta konstruktioner helt i lösvirke med prefabricerade takstolar. Vi använder även samma leverantörer för dörrar och fönster – där de isolerade motorstyrda portarna kommer från erkända Teckentrup.

Resultatet? Ett vinterbonat och högkvalitativt garage som står sig väl mot tidens tand samtidigt som det håller en god driftsekonomi. Egna skisser duger gott som underlag för framtagning av offert, men behöver ni hjälp med ritningar för bygglov hjälper givetvis någon av våra arkitekter till. Offerten anpassas precis efter era egna önskemål och inkluderar materialkostnad såväl som planerad arbetstid.

Boka ett möte och berätta om ditt projekt

Ladda gärna upp en befintlig ritning om någon sådan finns.

Ladda upp en fil

Vårt kontor

Företagsvägen 2
43533 Mölnlycke

Hitta hit

Följ oss
Instagram

COPYRIGHT 2024 ©